Bocairent

Hoewel Bocairent nog geen vijfduizend inwoners telt, trekt de stad jaarlijks veel bezoekers. Verrassend? Helemaal niet. Want ofschoon Bocairent in 2021 tot de culturele hoofdstad van de autonome regio Valencia werd gekozen, dankt de stad haar populariteit niet alleen aan haar culturele bezienswaardigheden.

Dankzij haar ligging in het Sierra Mariola natuurgebied komen natuurliefhebbers die graag wandelen, fietsen of paardrijden hier met net zoveel plezier. Het landschap van dit beschermde gebied bestaat uit bergen, valleien en – dankzij de verschillende rivieren, beekjes en watervallen – uit een divers aanbod van flora en fauna. De Montcabrer, die 1.390 meter hoog is, stijgt boven alle andere bergtoppen uit.

Heeft u geen zin om lange wandelingen te maken en bekijkt u liever wat het kleine dorp zelf te bieden heeft? Op loopafstand van het stadscentrum vindt u de door de mens gemaakte Moorse grotten met ramen. Hoewel hun oorspronkelijke functie niet zeker is, gelooft men doorgaans dat deze voor het opslaan van graan naar Noord-Afrikaans voorbeeld werden gebruikt. Wilt u ze bezoeken? Voor €3 per persoon koopt u een toegangskaart bij de ijsgrotten van Sant Blai. Houdt er rekening mee dat de grotten alleen onder leiding van een gids en op een specifiek tijdstip te bezoeken zijn.

Intrigeert de eeuwenoude Spaanse traditie van het stierenvechten u? In Bocairent vindt u de oudste arena van Valencia. In de ring, die in 1843 grotendeels uit de rotsen gekerfd werd, vinden vandaag de dag, naast andere culturele activiteiten, nog steeds gevechten plaats.

Winkelen

De markt vindt iedere zaterdag van 08:00 tot 14:00 in het stadscentrum plaats.


Eten en drinken

De Bocairentse keuken wordt niet alleen door het Sierra Mariola natuurgebied beïnvloed maar ook door zowel Valencia als Castilië-La Mancha.


Feestdagen

Het Moros y Cristianos, dat de veldslagen tijdens de herovering van Spanje herdenkt, vindt in februari plaats. Wilt u het uitgebreid vieren? Dan is Alcoy de place-to-be.


Links