Dénia

De hoofdstad van de comarca Marina Alta, waar drieëndertig gemeentes onder vallen, is ook de meest noordelijk gelegen stad aan de Costa Blanca.

De kustlijn, die vijftien kilometer lang is, kan in twee delen worden opgesplitst: Las Marinas (in het noorden) en Las Rotas (in het zuiden). Waar snokkelaars en duikers de voorkeur geven aan de kleinere baaien in Las Rotas, genieten gezinnen met kinderen, zonaanbidders en windsurfers doorgaans meer van de bredere zandstranden in Las Marinas.

Besluit u het stadscentrum te bezoeken? Te voet loopt u naar de vesting Castillo de Dénia, dat een prachtig uitzicht over de stad en haven biedt.

Verruilt u cultuur net zo lief voor natuur als ontspanning voor inspanning? In het Montgó Nationaal Park, dat tussen Dénia en Jávea ligt, kunt u uitgebreid wandelen. Bent u enthousiast? Vlakbij de Ermita del Pare Pere starten drie routes.

Wilt u het mooiste plekje van Dénia ontdekken? De zeegrot Cueva Tallada is zowel per kayak als te voet (1,5 kilometer) bereikbaar. Via de Carrer de la Via Lactea loopt u naar het startpunt. Hoewel de wandeling niet lang duurt, dient deze niet onderschat te worden. Gaat u in het hoogseizoen (15 juni – 30 september)? Dan zult u van tevoren moeten reserveren. Vergeet uw snorkel niet mee te nemen.

Wilt u vanuit Dénia een bezoek aan Ibiza brengen? De Balearia vertrekt ongeveer twaalf keer per week, waarbij de overtocht twee tot drie en een half uur duurt.

Winkelen

De markt vindt iedere maandag en vrijdag (rastro) tussen 08:00 en 13:30 op Carrer Germans Maristes plaats.


Eten en drinken

Wilt u lekker eten en drinken met uitzicht op het water? Mala Vita of Republic is de place-to-be.


Feestdagen

Met het Bous a la Mar, dat ieder jaar in juli plaats vindt, houdt Dénia de eeuwenoude traditie van het stierenvechten in ere. Daarbij proberen deelnemers, die samen met de stieren in een halfopen ring staan, de dieren in zee te lokken.