Moraira

De kustplaats Moraira, die tussen het grotere Jávea en Calp aan de Costa Blanca gelegen is, behoort tot de gemeente Moraira-Teulada. Dankzij een verbod op hoogbouw, heeft de stad haar authentieke karakter grotendeels kunnen behouden. Desondanks (of juist daardoor?) trekt het “Ibiza van het vasteland” ieder jaar veel (buitenlandse) toeristen.

Want Moraira is de perfecte mix van oud en nieuw, Spaans en werelds. Gedurende de zomermaanden (het hoogseizoen) stromen de stranden vol en wordt er rijkelijk genoten van het heerlijke, mediterraanse klimaat. Heeft u tijdens uw verblijf af en toe behoefte aan wat meer drukte, luxe en overdaad? Dan kunt u in Moraira volop flaneren. Vergeet u uw strandtas niet in te pakken?

Weet dan wel dat u op de twee populairste (zand)stranden van de stad, L’Ampolla en Del Portet, nooit alleen bent. Vanuit deze laatste kunt u zelfs de twee kilometer lange wandeling naar de Torre Vigia Cap d’Or maken. Heeft u zin en tijd? Dan kunt u er halverwege voor kiezen om ook de Cova de les Cendres te bekijken.

Geniet u op het strand liever van al het moois om u heen? Cala Moraig, dat ongeveer acht kilometer buiten het centrum ligt, staat bekend om haar spectaculaire landschap, maar is daarom niet zo rustig (en exclusief) als u wellicht zou willen.

Kiest u liever voor een rustige plek waar u kunt snorkelen? Zowel Cala Llebeig als Cala Portitxolet zijn hiervoor uitermate geschikt. Doordat beide plekken minder bekendheid genieten, kunt u in alle rust van het onderwaterleven genieten.

Winkelen

De markt vindt iedere vrijdag van 08:30 tot 13:30 plaats op de parkeerplaats ‘Les Sorts’, dat tussen de Carretera Moraira a Calpe en Avenida Madrid is gelegen. De Mercado de Artesanía, aan de Aveniguda de la Paz, is iedere avond van 18:00 tot 23:30 geopend.


Eten en drinken

Eet u graag verse vis? Het keurmerk Bahia de Moraira geeft u de garantie dat de vis in de gemeente zelf gevangen is. Drinkt u graag wijn? Het Fiesta del Moscatel, dat jaarlijks in september plaats vindt, viert de oogst van de muskaatdruif. De Mistela (een zoete, witte wijn) wordt van deze druif gemaakt.


Links