Oliva

Oliva is niet alleen de dichtstbijgelegen kustplaats, maar, dankzij haar prachtige stranden, ook één van de mooiste.

De stad dat met een tien kilometer lang strand aan de Middellandse Zee tussen de Costa Blanca (Dénia, Jávea, Moraira, Calp, Benidorm en Alicante) en de Costa del Azahar (Gandia en Valencia) gelegen is, onderscheidt zich dankzij haar zandduinen en laagbouw van de meer commerciële kustplaatsen. Omdat het voornamelijk door Spanjaarden wordt bezocht is het er, zelfs in de zomer, doorgaans rustig. Bezoekt u Oliva in het laagseizoen? Dan is de badplaats doordeweeks nagenoeg uitgestorven. Een groot deel van de accommodaties zijn immers vakantiehuizen die alleen in het weekend worden bezocht.

Hoewel Oliva ook een historisch centrum heeft, dankt de plaats haar populariteit bijna geheel aan haar kuststrook.

Bent u een fervent strandganger? Dan is Oliva een must-go. Hoewel er in het hoogseizoen (gedurende de warmere zomermaanden) meer faciliteiten op het strand te vinden zijn, zijn dit er wellicht minder dan u had gedacht. Het feit dat het historisch stadscentrum op drie kilometer en dertig minuten lopen ligt, is waarschijnlijk de reden dat Oliva (in vergelijking met de meer toeristische kustplaatsen) minder wordt bezocht. Wie op zoek is naar rust én een goed strand, wil nooit meer uit Oliva weg.

Rijdt u er naartoe? Vanuit Pego en Benialí hoeft u op weg naar de kust, dankzij een afkorting over het industrieterrein, niet door de stad te rijden.

Winkelen

De markt vindt iedere vrijdag tussen 09:00 en 14:00 op Paseo Lluis Vives plaats.


Eten en drinken

Lekker eten aan het strand doet u bij Mandela of Soqueta. Waar de eerste u Italiaans met uitzicht op zee serveert, is de tweede chiquer (en dus ook een stuk duurder). Bent u in de stad? Dan zijn El Pelut en El Lloc echte aanraders.


Links