Pego

Met iets meer dan tienduizend inwoners biedt Pego de faciliteiten die in Vall de Gallinera ontbreken.

Hoewel u zowel het ‘Etnologisch Museum’ als het ‘Museum voor de Hedendaagse Kunst’ in het stadhuis zou kunnen bezoeken, trekken de meeste bezoekers de natuur in. Zowel het gebied rondom de vesting als La Marjal lenen zich hier goed voor.

Het Castillo de Ambra dat zich drie kilometer buiten het stadscentrum bevindt, werd in de twaalfde eeuw als vesting gebouwd uit angst voor een feodale verovering. Door de stichting van Pego in 1280 verloor het kort daarna betekenis. Wie er vanuit de stad naartoe wandelt, doet er ongeveer vijfenveertig minuten over.

Is deze (korte) wandeling niet uitdagend genoeg voor u? Op Avinguda Il-lustrat Joan Sala starten ook verschillende andere routes.

Wandelt u liever tussen de rijstvelden? Het reservaat La Marjal, dat naast rijstvelden ook uit moeras bestaat, is het thuis van verschillende bedreigde moerasvogels. Hoewel het gebied zich leent om te wandelen en fietsen, is het met name aantrekkelijk voor vogelaars die de omgeving in alle rust willen bestuderen.

Besluit u het park te bezoeken? Dan kunt u zowel naar de ‘Muntanyeta Verda Parking’ (Pego) als ‘Font Salada’ (Oliva) rijden. Ofschoon deze laatste iets verder rijden is, kunt u hier wel zwemmen, eten en drinken. Gaat u daarna wandelen? Weet dan dat de ogenschijnlijk doodlopende weg richting het park niet daadwerkelijk dood loopt. Aan het eind vindt u een klein pad naar links.

Winkelen

De markt vindt iedere donderdag tussen 08:00 en 13:00 tussen Plaça Antic Regne de Valènci en Plaça del Mercat plaats.


Eten en drinken

Lekker eten doet u bij Casa Nova, L’Om Restaurante, RAFEL en Bar Daniel. Deze laatste is onze persoonlijke favoriet.


Feestdagen

Tijdens de carnaval (dat net als in Nederland vlak voor de vastentijd plaats vindt) staat Pego compleet op zijn kop.


Links