Alicante

Wist u dat Alicante, wanneer u het vergelijkt met de andere Spaanse steden, geliefder is onder de Spanjaarden dan onder de buitenlanders? Hoewel dat, als u de bezoekersstatistieken van de populairste steden bekijkt, goed te verklaren is, is Alicante interessanter dan men vaak denkt.

Besluit u een dagtrip te maken? Dan kunt u niet om het Castillo de Santa Barbara heen. Het meest iconische monument van Alicante, dat is vernoemd naar de dag (4 december 1248) dat de stad van haar Moorse bezetters bevrijd werd, ligt op een hoogte van 166 meter op de top van de Benacantil. Hoewel het bouwwerk verschillende malen gerenoveerd werd, dateert het grootste deel uit de zestiende eeuw gedurende de heerschappij van Felipe II.

Wilt u meer weten over de traditie van het stierenvechten in de stad? Naast de arena Plaza de Toros, die in 1847 gebouwd en in 1884 gerenoveerd werd, kunt u ook een bezoek brengen aan het museum. Hoewel de populariteit van het vechten de laatste vijftien jaar in rap tempo is afgenomen, is het op dit moment in slechts twee gewesten (Catalonië en de Canarische Eilanden) verboden. Doordat de traditie in 2013 door het Spaans Grondwettelijk Hof tot immateriaal cultureel erfgoed werd verklaard, kon de afschaffing ervan in verschillende regio’s worden aangevochten.

Verkent u de stad liever onder leiding van een gids? Bij Free Walking Tours Alicante kunt u een anderhalf tot twee en een half uur durende tour in het Engels, Frans of Spaans boeken. Na afloop betaalt u alleen wat u het waard vond. Nieuwsgierig? Op hun website vindt u alle mogelijkheden.

Winkelen

Waar u de markthal dagelijks (behalve zondag) van 07:00 tot 14:30 kunt bezoeken, is Mercadillo Teulada alleen op donderdag en zaterdag van 08:00 tot 14:00 geopend.


Feestdagen

Het Fogueres de Sant Joan Festival (20-29 juni) is oorspronkelijk een midzomerfeest waarin de langste dag (met de grootste oogst) en de kortste nacht (met het verbranden van nutteloze objecten) werd gevierd. Pas sinds 1928 worden er poppen van papier-maché ter ere van Sant Joan verbrand. Voor meer informatie kunt u het Museo de las Hogueras gratis bezoeken.


Links