Valencia

De op twee na (Madrid en Barcelona) grootste stad van Spanje is ook de hoofdstad van de gelijknamige regio waar de provincies Castellón, Alicante en Valencia toe behoren. Hoewel er in veel dorpen vooral Valenciaans wordt gesproken, is de regio officieel tweetalig waarbij het Castiliaans (Spaans) net zo belangrijk is.

Met een geschiedenis die tweeduizend jaar terug gaat, heeft Valencia niet alleen één van de grootste historische centra van Europa, maar ook een van de oudste. Met highlights zoals het Estacio del Nord, Plaza de Toros, Plaza del Ayuntamiento, Plaza del Mercado, Plaza Redonda, Plaza de la Reina, Plaza de la Virgen en Plaza del Carmen, verliest u in het historisch stadscentrum gemakkelijk de tijd uit het oog.

Heeft u het stadscentrum gezien en wilt u haar moderne, maar iconische, tegenhanger ook graag bezoeken? De Ciudad de las Artes y las Ciencias is ontworpen door de Valeciaanse architect Santiago Calatrava als een plek waar cultuur en ontspanning samenkomen.

Verruilt u alle cultuur graag even voor een stukje natuur? De Jardin del Turia is een negen kilometer lange tuin die langs de oude rivierbedding werd aangelegd.

Zoals u ziet is er in Valencia voor ieder wat wils. Wilt u dat graag op uw eigen voorwaarden ontdekken, maar daarbij gebruik maken van de expertise van de locals? De Nederlandse Eline van Valencia Inside organiseert samen met haar Duitse collega verschillende stadstours die u ook naar eigen wens kunt samenstellen. Voor meer informatie bezoekt u hun website.

Winkelen

De Mercado Central is de oudste overdekte markt van Europa en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 07:30 tot 15:00.


Eten en drinken

Wie de authentieke Valenciaanse paella wil proberen, doet dat tijdens de lunch.


Feestdagen

Het hoogtepunt van Las Fallas, waarbij honderden papier-maché poppen op 19 maart worden verbrand, begon met de traditie waarbij timmermannen hun oude materialen ter ere van San José verbrandden.


Links